Fotografie Categorieen

Portret
Het zwaartepunt ligt hierbij op het gezicht, soms worden schouders en handen hierin betrokken.
Fashion
Hierbij is de focus op (stijlvolle) kleding. Vaak ook totaal of half totaal.
Glamour
Fotografie met de nadruk op de glamour van het model, geaccentueerd door bijvoorbeeld make-up, kleding en accessoires.
Badmode / Bikini
Het model in strand kleding, onderdeel van de figuur fotografie..
Lingerie
Het model in lingerie of nachtkleding.
Bedekt Topless
Het model is topless, maar de meest intieme delen (tepels) zijn op de opname niet zichtbaar. Zij worden op subtiele wijze aan het oog onttrokken door ledematen, lakens, vitrages, accessoires of zijn onzichtbaar door de afwezigheid van licht..
Topless
Het bovenlichaam van het model is naakt. De borsten kunnen op de opname volledig zichtbaar zijn..
Bedekt Naakt
Het model is naakt, maar de meest intieme delen (tepels, schaamstreek) zijn op de opname niet zichtbaar. Zij worden afgedekt door ledematen, lakens, vitrages, accessoires of zijn niet zichtbaar door de afwezigheid van licht.
Onherkenbaar Naakt
Het model is naakt, maar het gelaat van het model is niet zichtbaar. Meestal is dat afgewend of valt dat buiten het kader van de opname..
Artistiek Naakt
Het model is naakt. De pose is van dien aard dat de schoonheid van het model tot uitdrukking komt. De zorgvuldige belichting accentueert de vormen. De manier van vastleggen is niet erotisch.

Tips voor Modellen

Tips die nuttig kunnen zijn voor als je komt poseren... Veel modellen zijn de eerste keer bij een fotoshoot wat gespannen. Je kan je thuis goed voorbereiden op een fotoshoot. Hier staan wat tips.

 

Er plezier in hebben

Het ideale model heeft een beetje lef, enthousiasme, veel inzet en bovenal plezier als ze voor de camera staat. Want, als model communiceer je via je houding van je lichaam en de expressies van je gezicht. Het ene moment het lieve onschuldige meisje, het andere moment een femme fatale of een nasty bitch…  

 

Poses voorbereiden

Om verschillende poses te leren neerzetten de volgende tip: Pak eens een paar modetijdschriften of de Wehkamp of Neckermann en probeer een aantal poses na te doen voor de spiegel. Let goed op welke poses modellen bij welk soort kleding gebruiken. Bestudeer een en ander en probeer een aantal van die poses te onthouden. Het zal je opvallen dat de meest natuurlijke houdingen het best tot zijn recht komen, dit omdat het een ontspannen beeld geeft.  

En ga voor diezelfde spiegel ook eens verschillende gezichts uitdrukkingen oefenen. Leer je gezicht kennen en probeer een aantal uitdrukkingen zoals dromerig, vrolijk, uitbundig, bekakt, koel/afstandelijk, verleidelijk etc. je eigen te maken zodat je die op commando kunt oproepen en naar de camera kunt projecteren… Je zult merken dat je dan veel makkelijker en zelfverzekerder voor de camera zult staan.  

En neem anders voorbeelden mee uit tijdschriften die je aanspreken mee naar de fotoshoot !!  

 

Uiterlijke verzorging

Zorg ervoor dat je nagels er verzorgd uitzien. Dit geldt tevens voor je teennagels. Voor de meeste vrouwen is het vanzelfsprekend, maar zorg dat je lichaamshaar goed verzorgd is. Je bent zelf verantwoordelijk voor je make-up. Zorg dat je deze alvast aanbrengt voordat je naar de fotoshoot toekomt. Zorg er ook voor dat je altijd je make-up bij je hebt. Dan ben je tijdens de fotoshoot nog in de gelegenheid deze bij te werken als dat nodig mocht zijn. Neem van te voren de tijd om je make-up goed aan te brengen. Zorg ervoor dat je alle plekjes en vlekjes in je gezicht netjes hebt weg gewerkt met foundation of rouge. Op deze manier hoeft het maar één keer te gebeuren in plaats van op alle foto's achteraf. Dit kost ontzettend veel tijd in de nabewerking.  

 

Kleding

In de kleding die je meeneemt moet je jezelf SUPER voelen . En wees vooral niet bang om jezelf te laten zien! Laat de kleding de contouren van je lichaam goed doen uitkomen. Maak jezelf speels, uitdagend en ondeugend. Maak jezelf adembenemend mooi… Het is JOUW feestje dus zet jezelf in de spotlights van bewonderende blikken. Geef jezelf het gevoel dat je in één woord geweldig bent! Als jij die kleding draagt waarvan jij weet dat het je geweldig mooi maakt dán straal je dat namelijk ook uit naar de camera!! En dáár draait het per slot van rekening om bij het maken van foto’s.   Om op verschillende manieren op de foto te komen is het leuk om wat verschillende setjes kleding mee te nemen. Je kan dan in overleg met de fotograaf bepalen wat leuke combinaties zijn. Zo zorg je ervoor dat je niet de hele shoot in dezelfde kleding gefotografeerd wordt. Dit zorgt weer voor een leuke variatie tussen de foto's. Het is uiteraard niet verplicht, maar het is wel een waardevolle toevoeging aan het eindresultaat.

 

Accesoires

En neem ook wat accessoires mee. Denk aan kettinkjes, oorbellen, een hoofddoekje, barret een hoed, een muts, beenwarmers, haarstukjes, een haarband, brilletjes, zonnebrillen.  

 

Geen knellende kleding

Indien we glamour shoots gaan doen zorg dat je een beetje ruimvallende kleding draagt tijdens je reis. Je kunt beter geen strakke broeken of strak zittend ondergoed dragen omdat die vervelende strepen op je huid achterlaten en kostbare tijd vergen om weer weg te trekken.